Multe forme și utilizări ale pantofilor sport

Pantofii sport sunt pantofi concepuți în principal pentru sporturi specifice sau alte forme de exerciții specializate, dar care au devenit populare pentru utilizarea de zi cu zi. Oamenii folosesc pantofi sport pentru a-și menține picioarele calde într-o dimineață rece de iarnă sau pentru a-și face gleznele mai flexibile și confortabile după un antrenament intens la sala de sport. Pe lângă faptul că sunt folosite în sport, acestea sunt adesea folosite de oameni care fac activități precum pictura, participă la sporturi precum rugby, baschet, tenis și fotbal sau grădinărit pentru a numi doar câteva sporturi care necesită un anumit tip de încălțăminte.

Tipurile obișnuite de încălțăminte sport sunt clasificate în mod normal în două categorii principale; încălțăminte de atletism special concepută pentru a oferi suport, tracțiune și stabilitate și încălțăminte non-atletică care este utilizată în mod normal în scopuri generale. Pantofii sportivi sunt fabricați cu suport suplimentar și zone de tracțiune pe talpa interioară, în timp ce pantofii non-sportivi au, de obicei, tălpi de cauciuc. Pantofii sportivi sunt fabricați în mod normal pentru un anumit sport sau o activitate legată de sport, în timp ce pantofii non-sportivi sunt potriviți pentru uz general. Pantofii sportivi sunt de obicei confecționați din materialul cu performanțe maxime precum piele sintetică și cauciuc, deși recent pantofii sport din fibră de carbon au devenit la modă. De obicei au o acoperire superioară flexibilă cu un sistem de amortizare cu mai multe straturi între partea superioară și căptușeala. Unii pantofi sport au, de asemenea, o talpă de cauciuc pe toată lungimea, în timp ce alții au o talpă semicurbă sau curbată.

Fotbalul, regulile australiene fotbalul (și picioarele), tenisul, baschetul și sprintul sunt câteva încălțăminte sportive obișnuite. Fotbal, cricket, rugby, alergare, baschet și hochei sunt câteva alte încălțăminte sport populare. Tăioarele de fotbal, tălpile de baseball și cele de hochei sunt printre cele mai populare tipuri de pantofi sport disponibili. Toți acești pantofi sunt proiectați pentru a oferi o aderență și o tracțiune suplimentare și, prin urmare, sunt folosiți de jucătorii de fotbal profesioniști, precum și de jucătorii ocazionali care practică sporturi, cum ar fi alergarea și ciclismul.

You may also like...