Legile fotbalului

Fotbalul este un sport de echipă jucat pe un teren dreptunghiular între două echipe de unsprezece jucători. Fiecare echipă încearcă să avanseze mingea peste linia porții și în plasa porții. Fiecare echipă trebuie să marcheze cel puțin un gol pentru a câștiga jocul. Un gol se face prin lovirea mingii în poartă. Fiecare gol aduce o echipă un punct, iar adversarilor li se permite să marcheze doar unul. Când se înscrie un gol, câștigă echipa care înscrie prima.

Legile Jocului se referă și la echipamentul purtat de jucători. Jucătorii trebuie să poarte echipamente specifice de fotbal. De obicei, jucătorii poartă tricouri și pantaloni scurți de fotbal care prezintă un logo sau o culoare. Pentru jucătorii mai în vârstă, ar trebui să poarte pantaloni scurți cu șnur, deoarece nu vin în lungimi standard. Tibiale jucătorilor, de exemplu, ar trebui să fie confecționate din țesătură care poate rezista unui ciclu de spălare și uscare.

Jocul de fotbal are o istorie lungă. Se crede că grecii au jucat primul joc. Obiectivul a fost de a lovi mingea în plasă, iar jucătorii și-au folosit fiecare parte a corpului, inclusiv mâinile. Jocul a venit în Anglia în secolul al XII-lea, unde a fost jucat pe pășuni și drumuri. În ciuda naturii violente a versiunilor timpurii, jocul este încă considerat un sport popular astăzi. De fapt, fotbalul are distincția de a fi cel mai popular sport la televizor.

Merită verificat: https://www.r-gol.com/ro/ghete-de-fotbal

You may also like...