Evoluția tricourilor de fotbal și a treningurilor de fotbal

Un tricou de fotbal este un tricou sport care are un număr pe față și un nume pe spate. Echipele internaționale folosesc un design diferit, în timp ce echipele profesionale își folosesc numele de familie pe față și pe spate. Căpitanii poartă o banderolă pe mâneca stângă pentru a se identifica în fața fanilor și arbitrilor. Cu toate acestea, nu doar numele de pe spate face cămașa specială. Designul și culoarea tricoului pot spune multe despre echipă, așa că numele coechipierului ar trebui să fie afișat vizibil.

Tricourile de fotbal au evoluat de-a lungul secolelor. Din punct de vedere istoric, cămășile au fost făcute din materiale de bumbac sau lână. Aceste cămăși absorbeau transpirația, dar erau inconfortabile de purtat și rămâneau calde în timpul jocului. În cele din urmă, materiale sintetice au fost folosite pentru a face cămăși. Câteva echipe au început să folosească acest material pentru tricourile lor, inclusiv Bolton Wanderers în finala Cupei FA din 1953. În timp ce primele materiale artificiale folosite la fabricarea cămășilor au devenit mai comune în anii 1960, multe echipe încă purtau cămăși de lână.

Astăzi, există mai multe opțiuni ca niciodată în lumea tricourilor de fotbal. Nu există o singură tendință în ceea ce privește modul în care se potrivesc cămășile, iar diferitele mărci iau drumuri diferite în acest proces. Mulți jucători și cluburi își aleg tricourile în funcție de propriile gusturi personale, precum și de tipul de fotbal pe care îl joacă. De exemplu, Kappa continuă să-și dezvolte tricoul clasic Kombat. Napoli va purta probabil cea mai nebună versiune a tricoului Kombat, în timp ce adidas și Nike iau o cale de mijloc.

Iti recomandam: https://www.r-gol.com/ro/mingi-de-fotbal

You may also like...