Crampoane de fotbal – Echipamentul principal pentru jucătorii de fotbal

Tăierile de fotbal sunt practic încălțăminte purtată de obicei de jucătorii profesioniști atunci când joacă sporturi precum fotbalul. Pantofii de fotbal apar de obicei asemănători cu tipurile obișnuite de încălțăminte, dar cu caracteristica suplimentară a proeminențelor mici ascuțite în partea inferioară a tălpii, numite crampoane sau știfturi. Aceste știfturi oferă o tracțiune suplimentară pentru sportiv în timp ce se deplasează pe teren. Termenul „cleats” nu este folosit la forma singulară, ci este folosit pentru a descrie echipamentul ca întreg.

Tăcuțele sunt fabricate dintr-un material dur, cum ar fi cauciucul și, prin urmare, sunt utile numai pentru mersul pe o suprafață moale. În fotbal, unde există o mulțime de alergare și sprint, picioarele sunt supuse multă tensiune și, prin urmare, necesită o bună aderență. O cleat tipică de fotbal ar trebui să aibă o aderență fermă la sol pentru a se asigura că jucătorul menține un control bun al mingii în timpul jocului. Acesta este motivul pentru care devine important ca jucătorii de fotbal să pună mâna pe crampoane de fotbal care le oferă o mai bună aderență la sol.

Există multe mărci de crampoane de fotbal pe piață, fiecare conceput pentru un anumit tip de jucător. Există crampoane de fotbal create special pentru jucătorii de fotbal care joacă pe iarbă, crampoane de fotbal concepute pentru fotbaliștii care joacă pe murdărie și altele pentru sporturi precum alergarea. La fel ca în cazul multor articole de echipament sportiv, și crampoanele de fotbal vin în diferite stiluri și dimensiuni. Unii producători vând crampoane de fotbal atât online, cât și offline, în timp ce alții vând crampoane de fotbal exclusiv online.

You may also like...