Η Εξέλιξη των Ποδοσφαιρικών Πουκάμισων και Ποδοσφαιρικών Φόρμες

Τα πουκάμισα ποδοσφαίρου έχουν εξελιχθεί από την ταπεινή καταγωγή τους ως σορτς. Τα πρώτα πουκάμισα ήταν χρωματιστά και κρίκους και παρουσιάστηκαν γύρω στο 1883. Με την αλλαγή του αιώνα, τα ποδοσφαιρικά πουκάμισα άρχισαν να έχουν κάθετες ρίγες και επινοήθηκε ο όρος «φανέλα». Εκείνη την εποχή, οι αργαλειοί παρήγαγαν μόνο οριζόντιες ρίγες, έτσι τα ενδύματα με κάθετα ρίγες κατασκευάζονταν συνήθως στο χέρι κόβοντας το ύφασμα στο κόκκο και ράβοντας τα κομμάτια μεταξύ τους. Στη συνέχεια, το 1887, η Rothwell Hosiery Company of Bolton παρουσίασε μια νέα μηχανή πλεξίματος, η οποία επέτρεπε το πλέξιμο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, και τα πουκάμισα έγιναν συνώνυμα με το Association Football.

Η εξέλιξη των κιτ ποδοσφαίρου ήταν επίσης εντυπωσιακή. Παρά τη γρατζουνιά τους, οι ποδοσφαιρικές φανέλες έχουν προχωρήσει πολύ από την εποχή των παλιών νάιλον φανέλες. Το άθλημα έχει δει πολλά τρελά κιτ σχεδιαστών να εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια, από ρετρό έως τέταρτη γενιά. Υπήρξαν πολλές αναφορές στην ποπ κουλτούρα και στα ποδοσφαιρικά σύνολα, ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν. Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές στα σχέδια των ποδοσφαιρικών μπλουζών που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Στη δεκαετία του 1980, μια σειρά από πουκάμισα έφεραν λογότυπα μεγάλων χορηγών, όπως η Coca-Cola και η Adidas. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το λογότυπο ενός χορηγού φανέλας ποδοσφαίρου θα μπορούσε να έχει μέγεθος μόνο 81 τετραγωνικά εκατοστά. Ωστόσο, το μέγεθος του λογότυπου μειώθηκε στο μισό για τηλεοπτικούς αγώνες. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Adidas είχε κάνει σημαντικές διεισδύσεις στην ανταγωνιστική αγορά κιτ, κλείνοντας σημαντικές συμφωνίες με τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ελέγξτε το κατάστημα: R GOL

You may also like...