Rôzne typy futbalových kopačiek

Futbalové kopačky, v Severnej Amerike známe aj ako športová obuv alebo kopačky, sú špecializovanou obuvou, ktorá sa zvyčajne nosí počas futbalových aktivít. Tieto topánky majú na spodnej časti špičky topánky malé kolíky, ktoré pomáhajú pri uchopení. V závislosti od povrchu môžu byť tieto kolíky vyrobené z gumy, plastu alebo kovu. Tieto cvočky sú umiestnené na špičke športovej obuvi, aby poskytovali trakciu a stabilitu futbalistovi. To pomáha hráčovi predchádzať zraneniam z dôvodu pošmyknutia na klzkom športovom povrchu.

Kolíky sa umiestnia na kovovú dosku, ktorá sa potom pripevní k spodnej časti obuvi. Na výrobu kopačiek sa používajú materiály ako syntetická koža a polyetylénová guma. Športové obchody majú na sklade kopačky v širokej škále farieb, veľkostí a vzorov. Môžete si však vybrať zo širokého sortimentu obuvi, ktorý zahŕňa kopačky, kopačky do terénu, tréningové kopačky, topánky do posilňovne a topánky s kolíkmi. Niektoré cvočky sa môžu používať na zašpicatenie lopty alebo na upevnenie na zemi k stĺpiku. Kolíky sú veľmi užitočné pri údere do lopty alebo pri snahe udržať zem nohami. Skontrolujte tiež: https://www.r-gol.com/sk/kopacky

Podrážky sa používajú predovšetkým na zabezpečenie trakcie na športovom ihrisku, ale môžu sa používať aj na chodníkoch alebo cestách na zabezpečenie dodatočnej trakcie na mokrom povrchu alebo v blate. Pri výbere páru kopačiek musíte v prvom rade zvážiť povrch, na ktorom tento šport hráte. Futbalové kopačky s hrotmi poskytujú trakciu na ihriskách, ktoré sú tvrdé, ako napríklad tie, ktoré sa nachádzajú na profesionálnych futbalových zápasoch. Na mäkkých povrchoch môžete použiť bežnú športovú obuv so širokými klinmi, ktoré vám poskytnú maximálnu trakciu. Ak športujete vonku, potom môžete dokonca nosiť pár kopačiek pod zimným športovým kabátom, aby vám poskytli trakciu na zemi. Tieto špeciálne hroty sa uplatnia aj pri trakcii na cestách a chodníkoch.

 

You may also like...